Vermaelen: Želimo osvojiti FA kup zbog Wengera

Kapiten Arsenala uoči finala najstarijeg svjetskog takmičenj

Vermaelen: Želimo osvojiti FA kup zbog Wengera

Kapiten Arsenala Thomas Vermaelen smatra da bi osvajanje FA Cupa njegovom klubu dalo veliko samopouzdanje za naredni period u kojem bi mogli doći još neki trofeji. 

"Želimo da pobijedimo, za nas i za navijače, ali najviše zbog Wengera. Mnogo se polemiše oko toga da on nije uspješan trener, ali igrali smo ovih godina dobar fudbal". 

"Osvajanje FA kupa bio bi podsticaj za nas u narednim godinama i dalo bi nam veliko samopouzdanje. Navikli smo na pritisak i vjerujem da možemo da osvojimo FA kup", istakao je belgijski reprezentativac. 

Vermaelen je, uprkos tome što je prvi kapiten tima, ove sezoe odigrao samo 14 utakmica u Premier ligi. 

Arsenal u subotu na Wembleyu igra finale FA Cupa protiv Hull Cityja, i to im je velika prilika za osvajanje prvog trofeja od 2005. godine. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.