Veron: 'Mancini je htio da me tuče'

Nekadašnji saigrač o karakteru šefa Man Cityja

Veron: 'Mancini je htio da me tuče'

M. Skaka

Juan Sebastian Veron otkrio je za People magazin kako Roberto Mancini ima tanke živce i kako ga se jednom prilikom sa njime pokušao fizički obračunati u svlačionici.

Danas je Mancini često na naslovnicama zbog svađa sa igračima u Manchester Cityju, a bivši veznjak Manchester Uniteda i Chelseaja, Juan Sebastian Veron igrao je sa njime u Seriji A, u Sampdoriji 1990. godine i otkrio je za Pople magazin da su se njih dvojica umalo potukli nakon svađe u svlačionici.

"Kada sam igrao u Sampdoriji, imao sam veliku svađu sa Robertom.", govori  Veron. "On je veoma teška osoba, vrlo komplikovana."

"Danas smo prijatelji i on mi je doista pomogao tokom karijere, dok smo igrali skupa u Sampdoriji i Laziju i kasnije, kada mi je bio trener u Interu. Međutim, u početku je zaista bilo teško. Sjećam se da smo igrali protiv Piacenze i ja sam veoma loše izveo korner, a on mi je lijepo rekao: 'Slijedeći put, neka lopta ide visočije'. Ne znam zašto, ali pobjesnio sam i krenuo ga vrijeđati.", prisjeća se Veron.

"Ali, kada sam ušao u svlačionicu, čekao me je. Htio me je udariti! U stvari, skinuo je majicu i bio je spreman da se tuče, kao da smo bokseri. Srećom, bilo je tu drugih igrača koji su ga spriječili. Na kraju, znao sam da je krivica moja, pa sam se izvinio kada se malo smirio."

Na početku 2012. godine, City se pod vodstvom Mancijina utrkuje u vrhu tabele sa Manchester Unitedom za koji je Veron nekada igrao. Cityju ide dobro, ali Veron je upozorio nekadašnjeg saigrača da su se namjerili na najbolje.

"Upozorio sam ga.", kazao je Veron. "Veliki je to izazov za Mancinija, jer se takmiči protiv najboljeg - maestra, Sir Alexa Fergusona."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.