Veron najbolji igrač Južne Amerike
Veron kao iz najboljih dana

Veron najbolji igrač Južne Amerike

A. Beganović

Argentinski fudbaler, Juan Sebastian Veron, u izboru južnoameričkih novinara proglašen je za najboljeg igrača Južne Amerike za 2008. godinu.

Juan Sebastian Veron je u svojoj bogatoj karijeri igrao 10 godina u Evropi (Sampdoria, Lazio, Parma, Inter, Machester, Chelsea) a sada u 34. godini igra za agentinski Estudiantes i proživljava svoju drugu mladost.

U izboru kojeg organizira list El Pais južnoamerički novinari su dali malu prednost Veronu u odnosu na Riquelmea, dok je treći završio paragvajski napadač Salvador Cabanas.

U ovom izboru koji je pandan evropskoj zlatnoj lopti mogu učestvovati samo fudbaleri koji su rođeni u Južnoj Americi i igraju za južnoameričke klubove. Ovaj izbor se organizira od 1986. godine, a najviše uspjeha do sada je imao Carlos Tavez koji je tri puta proglašavan najboljim.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije