Veron propušta Južnu Koreju

Veron propušta Južnu Koreju

Zbog povrede lista desne noge u četvrtak utakmicu 2. kola grupe B neće igrati reprezentativac Argentine Juan Sebastian Veron.

Veronovo stanje nije ozbiljno, ali je selektor Argentine Diego Armando Maradona najavio da ne želi rizikovati dovodeći u opasnost težu povredu.

Inače, u premijernoj utakmici protiv Nigerije (1:0) Veron je igrao do 73. minute kada ga je zamijenio Maxi Rodriguez. Upravo je za prvu postavu protiv Južne Koreje najavljen ovaj igrač Liverpoola, a recimo da je zadnjeg veznog u momčadi, kada se ta zamjena dogodila protiv Nigerijaca, tada zaigrao Carlos Tevez.

Možda će Maradona protiv Južne Koreje isprobati baš takvu opciju, dosad neviđenu, da igrač Manchester Cityja bude daleko od protivničkog gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.