Vertonghen potpisuje za Tottenham

Villas-Boas doveo novo pojačanje

Vertonghen potpisuje za Tottenham

A. Haznadarević

Kapiten holandskog Ajaxa Jan Vertonghen pridružit će se engleskom prvoligašu Tottenhamu nakon što obavi ljekarske preglede, saopćeno je iz engleskog kluba.

Belgijanac je drugo pojačanje trenera Andrea Villas-Boasa, nakon što je prije njega na White Hart Lane stigao Islanđanin Gylfi Sigurdsson, prenose agencije.

Vertonghen, zvanično prošle sezone najbolji igrač holandske lige, odigrao je 37 utakmica za reprezentaciju Belgije i postigao dva gola. S Ajaxom, za koji je odigrao 220 utakmica (28 golova), osvojio je dva naslova državnog prvaka i domaći kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.