Vertonghen: Timovi u grupi B su prilično ujednačeni

Belgijski reprezentativac o Zmajevima, Velsu, Kipru...

Vertonghen: Timovi u grupi B su prilično ujednačeni

Jan Vertonghen, fudbaler Tottenhama i reprezentativac Belgije, pokazao je u izjavi za belgijske medije veliku količinu respekta prema rivalima iz grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Belgija je prvi favorit grupe i to nije nikakva tajna niti čudo, ali Vertonghen drži loptu čvrsto na zemlji.

"Znam ponešto o Andori. Razgovarao sam sa Benom Davisom o njima, jer se Vels već susreo sa Andorom protiv koje je slavio ali uz dosta muke. U tom susretu je goste spasio Gareth Bale", rekao je Vertonghen i osvrnuo se i na susret BiH i Kipra:

"Sve ste vidjeli. Ko je očekivao njihovu pobjedu u gostima protiv Bosne i Hercegovine? Smatram da su timovi u našoj kvalifikacionoj grupi prilično izjednačeni i da će biti interesantno".

Jan Veronghen je u nedjelju igrao u susretu Tottenhama i Southamptona, zajedno sa reprezentativnim kolegama Chadlijem i Dembeleom koji je ušao sa klupe. Sa druge strane našao se Alderweireld, koji je odigrao svih devedeset minuta u porazu Southamptona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.