Užasan prizor zapaljenog stana bivšeg fudbalera: Skupljaju novac za obnovu

Majka povrijeđena, sin evakuisan

Užasan prizor zapaljenog stana bivšeg fudbalera: Skupljaju novac za obnovu

E. Škorić

Izgorjeli stan bivšeg bugarskog fudbalera Veselina Toševa (48) stravičan je prizor.

Tošev, nekadašnji fudbaler Marice i Slavije, ostao je bez kuće nakon što je izgorjela u požaru koji je buknuo od ostavljenog gvožđa i izazvao opekotine po licu njegove majke. Srećom, njegov sin je evakuisan i nije povrijeđen.

Međutim, od stana nije ostalo gotovo ništa i porodici Veselina Toševa biće potrebna pomoć da ponovo stane na noge.

Sve je uništeno nakon velikog požara (Foto: Gong.bg)

Veselin Tošev, poznat i kao bugarski Fabio Ravaneli, ponikao je u Marici, igrao je i za Slaviju, Septemvri (Sofija), Botev (Vraca), Sokol (Markovo), Toplicu, Spartak (Pleven), Asenovec, Sporting (Benkovski), kao iu njemačkoj Oberligi za Turkiemspor i Hellas (Berlin).

Vrhunac njegove karijere je gol koji je postigao sa ekipom Slavije na u Insbrucku u utakmici Kupa UEFA.

Tošev je sin jednog od najvećih trenera u Maricinoj školi - Angela Toševa, koji je svojevremeno izvukao svjetskog prvaka Anatolija Karpova u blitz šahu.

Već postoji bankovni račun kako bi se sakupio novac neophodan za pomoć Toševu i njegovoj porodici, te kako bi se obnovila kuća koja je do temelja malente izgorila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi