Fudbaler Slobode za SportSport.ba

Veselinović: Niko nije očekivao Slobodu na prvom mjestu

J. Duvnjaković

Sloboda iz Tuzle je najprijatnije iznenađenje u novoj sezoni BHT Premijer lige BiH. 

Izabranici Husrefa Musemića nakon jedanaest odigranih kola zauzimaju lidersku poziciju na tabeli, ali unatoč tome u taboru Slobode nema euforije i igrači su čvrsto na zemlji. 

"Trenutno smo zadovoljni kako igramo, formom te dosadašnjim rezultatima. Jednostavno, sve nam se poklopilo pa čak i pobjeda Željezničara u derbiju. To je i nama na neki način odgovaralo, sada bježimo jedan bod Zrinjskom što je zadovoljavajuće. Niko nije očekivao Slobodu na prvom mjestu ali mi ne bježimo od uloge favorita", kazao je napadač Mladen Veselinović za SportSport.ba i potom dodao:

"Možda budemo i jesenji prvaci, a sada nam slijedi i nešto lakši raspored. U predstojeće dvije utakmice ulazimo maksimalno ozbiljno i nadam se da ćemo u te dvije utakmice osvojiti šest bodova. Ne obećavamo pobjede ali obećavamo borbu. Imali smo tri dana odmora, dosadašnji dio sezone je bio težak tako da smo dobili malo vremena za odmor. Pričao sam sa svojim saigračima o rezultatima, za sada su zadovoljni, a što se tiče njihovih očekivanja, mislim da o tome ne razmišljaju jer su prezadovoljni ostvarenim kao i ja", riječi su Veselinovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veselinović je na Tušanj stigao iz Viktorije Plzen, a u prošlosedmičnoj pobjedi nad Olimpicom (2:1) bio je strijelac jednog pogotka. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.