Veselinović odlučio u 31. godini završiti karijeru

Zrinjski posljednja stanica

Veselinović odlučio u 31. godini završiti karijeru

Doskorašnji napadač Zrinjskog Dalibor Veselinović odlučio je u 31. godini prestati s aktivnim igranjem.

Veselinović iza sebe ima prilično bogatu karijeru, igrao je u Lensu, Anderlechtu, Kortrijku..., no kako se u posljednje vrijeme mučio s povredama odlučio je da stavi tačku na svoju fudbalsku priču.

Da je došao kraj potvrdio je i sam Veselinović, ne skrivajući kako je u proteklom periodu imao nekoliko ponuda, no o odluci koju je donio razmišljao je prethodno dugo i nije ju imao namjeru promijeniti.

"Žao mi je što su me pratile te povrede u posljednjoj sezoni i što nisam mogao u potpunosti opravdati očekivanja. Zahvalio bih se Zrinjskom kao klubu, navijačima i naravno upravi na čelu s Dankom Šulentom na lijepom i profesionalnom odnosu. Želim im puno uspjeha u narednom periodu, posebno u ovim kvalifikacijama za Evropsku ligu", kazao je Veselinović za SportSport.ba. 

Srbijanski internacionalac je u HŠK Zrinjski došao u ljeto 2018. godine, a odmah na debiju je doživio otvoreni prelom nosa koji ga je na jedno vrijeme udaljio s terena. Hvatao je kasnije formu Veselinović, bilježio je asistencije, no počeli su se javljati i problemi s ložom, što je na kraju i dovelo do toga da se epizoda u Mostaru prijevremeno završi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Onim što je napravio u karijeri svakako može da bude zadovoljan. Godinama je igrao u Belgiji noseći dresove Anderlechta, Brussela, Kortrijka, Beerschota, Waasland-Beverena i Mechelena, imao je avanturu i u Južnoj Koreji, a jedan dio je proveo i u Francuskoj gdje je nastuapo za Ajaccio i Lens.

Također, bio je i mladi reprezentativac Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi