Veterani Veleža bolji od Bursaspora

Sjećanje na Nenada Bijedića

Veterani Veleža bolji od Bursaspora

Veterani Veleža danas su u utakmici u znak sjećanja na klupsku legendu Nenada Bijedića visoko porazili sportske prijatelje iz Turske, veterane Bursaspora.

Meč je započeo minutom šutnje za Bijedića koji je osim Veleža ostavio dubok trag u Bursasporu. Prethodno su delegacije dvaju klubova posjetile Bijedićev grob na Gradskom groblju Sutina.

Meč je završen rezultatom 4:0 u korist Veleža, a pogotke su postigli dva puta Adis Obad, Igor Remetić i Alen Pajić. U Vrapčićima su se pojavili i Vladimir Matijević, kapiten zlatne generacije Veleža koja je 1981. godine osvojila Kup Jugoslavije, kao i Muhamed Glavović - Rom.

Velež: Sedin Tanović, Veselin Đurasović (kapiten), Dženan Zaimović, Alen Pajić, Avdo Kalajdžić, Admir Velagić, Blaž Slišković, Adis Obad, Igor Remetić, Nedim Jusufbegović, Samir Ćemalović, Emir Ćupina, Adnan Dizdarević, Enes Bebanić, Adnan Kadrić, Dženan Šegetalo. Trener: Nusret Čerkić.

Bursaspor: Mehmet Tezkan, Erkan Ozen, Adnan Yiloiz, Ibrahim Gostericiler, Turker Kirpar, Huesin Husoy, Yalgin Gimen, Erkan Encel, Okan Yilmaz, Hakan Lenkgiler, Metin Akdemik, Wetin Sayal, Ahmet Kilig, Senol Pagikoslu, Sevgin Sonmez.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.