Veziri u slavljeničkom ambijentu zaustavili Sarajevo

Bordo momci ostali na osam vezanih pobjeda

Veziri u slavljeničkom ambijentu zaustavili Sarajevo

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva nisu uspjeli oboriti vlastiti rekord po broju uzastopnih pobjeda. Nakon sedam vezanih prvenstvenih pobjeda, u osmoj utakmici poraženi su na Piroti od Travnika s 1:0.

Susret na Piroti u prvom poluvremenu nadoknađen je sa čak deset minuta zbog učetalih prekida, izazvanih ubacivanjem pirotehničkih sredstava na travnjak od strane mnogobrojnih gostujućih navijača, Treba kazati  da su popularne Horde zla danas slavile 25. rođendan, dok je Travnik slavio 90 godina postojanja.

 

U slavljeničkoj atmosferi nije viđena dopadljiva igra, a prva polovica pripala je Travničanima. Prvu priliku na utakmici imali su gosti u trećoj minuti, kada je Tatomirović dobro skočio na centaršut Nuhanovića i loptu prebacio preko gola Fejzića. U prvih 10-ak minuta dosta baklji na travnjaku, a od jedne snažnije petarde povrijedio se domaći defanzivac Ribić, kome se dugo vremena ukazivala liječnička pomoć.

 

U 12. minuti Nuhanović je pucao skoro iz mrtvog ugla, ali Fejzić je bio na mjestu. Nakon brze kontre domaćih Simeunović je izgubio loptu, a na drugoj strani Hadžić nije uspio zahvatiti loptu glavom nakon ubačaja Husejinovića. Veliku šansu je imao bordo tim u 22. minuti. Hadžić je nakon prizemnog dodavanja s lijeve strane bio potpuno sam na nekih osam metara, no šutirao je preko gola. 

 

Samo tri minute kasnije Travnik je stigao do prednosti. Tabaković je sa nekih 40-ak metara izveo slobodni udarac, pravu "bombu" uspio je zaustaviti Bandović, ali je odibjenu loptu u mrežu pospremio Popović za veliku radost domaćih.

 

Redžepi je u 33. minuti s nekih 20-ak metara prizemno šutirao, Bandović bez problema uhvatio loptu. Torlak je u 42. minuti glavom šutirao nakon ubačaja iz kornera, ali nije bio precizan. U samoj završnici velika šansa za Dupovca, ali mladi stoper gostiju nije uspio pospremiti loptu u mrežu nakon ubačaja Nuhanovića.

 

Na poluvremenu je trener bordo kluba Dragan Jović ubacio mladog Farisa Handžića te Nemanju Zlatkovića, a prilliku je sredinom drugog dijela dobio i Sulejman Krpić, No, u nastavku Sarajevo nije puno pokazalo. U 49. minuti Suljić je poslao povratnu loptu za Zlatkovića, čiji je udarac izblokiran. Torlak je jednu nezgodnu loptu u 63. minuti uspio zahvatiti glavom, ali je ona otišla preko gola.

 

Veliku šansu imao je rezervista Krpić u 68. minuti. Zlatković je ubacio s lijeve strane, Krpić na prvoj stativi s ruba peterca pucao glavom pored gola. Nedugo nakon toga Husejinović proigrao Suljića na desnu stranu, ovaj iskosa prizemno tukao, ali Fejzić je bio na pravom mjestu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Mladi Handžić je orpobao svoj udarac u 82. minuti, ali je Fejzić odbranio, a sve dileme mogao je otkloniti Duraković, koji je izašao sam pred Bandovića, no golman gostiju bio je uspješniji. Potom je i Smajić išao oči u oči sa Bandovićem, ali nije uspio potvrditi pobjedu Vezira, koja na kraju ipak nije izostala.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.