Veziri zaustavili prvake

Željezničar poražen u Travniku

Veziri zaustavili prvake

Željezničar nije uspio ni sa igračem više doći do preokreta u susretu sa Travnikom na Piroti, koji je završio rezultatom 2:1 u korist Vezira.

Željezničar je na Pirotu došao bez primljenog gola u prva dva kola i sa dvije pobjede na svom kontu. To, međutim, nije impresioniralo domaće fudbalere, koji su poveli nakon samo sedam minuta igre pred prepunim tribinama stadiona na Piroti.

Nakon lijepe akcije domaćih fudbalera, lopta dolazi do mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine Sanida Mujakića, kojem nije bilo teško da matira reprezentativnog golmana Željezničara Ibrahima Šehića na oduševljenje domaćih navijača. Željo je potom uzvratio preko Popovića i Rovčanina, ali napadače Željezničara uspješno je zaustavio domaći golman Adilović.

U 37. minuti dosuđen je penal za domaće, a siguran izvođač bio je Varupa i tada se činilo kako su plavi sa Grbavice pred potopom. Ipak, Željo je smanjio u posljednjim trenucima prvog dijela utakmice, kada je Zajko Zeba bio siguran iz penala, nakon što je oboren Popović.

Na samom početku drugog poluvremena Travnik je ostao sa igračem manje. Midhat Sarajčić je zbog povlačenja protivničkog igrača zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, te su Veziri do kraja susreta ostali sa igračem manje na terenu. To, međutim, nije mnogo značilo aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine, koji ni sa igračem više nije uspio doći do preokreta, te je Željezničar zabilježio svoj prvi poraz u sezoni, dok je Travnik došao do prve pobjede.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.