Veznjak do 86. minute branio perfektno,  a onda mu je sreća okrenula leđa

Nevjerovatan maler

Veznjak do 86. minute branio perfektno, a onda mu je sreća okrenula leđa

A. Čaušević

Postoje mečevi koji neki fudbaleri nikad neće zaboraviti. Tako će se veznjak Declan Carville zauvijek sjećati gostovanja ekipi Glentorna. 

Ovaj 30-godišnjak je inače veznjak, ali je u subotu morao stajaati na golu tima Ballymena Uniteda jer je prvi golman bio suspendovan, a druga dvojica nisu bili u mogućnosti da brane zbog povrede.

Dok su se mnogi bojali debakla, Carville je na golu bio briljantan sve do 86. minute kada mu je sreća okrenula sreća te je do kraja susreta primio dva gola.

Prvi gol je zaista nevjerovatan. Prilikom ispucavanja lopte pogodio je svog saigrača u leđa, lopta je došla do protivničkih igrača koji su zatim zatresli mrežu.

Carville je tako bio veoma blizu historijskog nastupa jer do sada niti jedan veznjak, defanzivac ili napadač u Sjevernoj Irskoj nije uspio da sačuva svoj gol svih 90 minuta.

Od naredne utakmice vraća se uobičajnim zadacima, a to je igranje u veznom redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi