Veznjak Viteza zadovoljio na probi u Čeliku
Veznjak Viteza zadovolji je usluge stručnog štaba Čelika, te će putovati s ekipom na zimske pripreme u Antaliju

Mladi nogometaš trenirao sa Zeničanima

Veznjak Viteza zadovoljio na probi u Čeliku

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će odigrati posljednji meč prvog dijela sezone protiv aktuelog lidera Sarajeva na stadionu Koševo. 

Od početka ove sedmice s ekipom trenira i 20-godišnji Harun Vardo, koji se na preporuku Dine Alagića i Amela Zaimovića priključio seniorskoj ekipi Čelika. Riječ je o mladom Zeničaninu koji je svoju karijeru počeo u zeničkom Rudaru, a posljednji pola godine bio je član FK Vitez, koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH.

Vardo je bio jedan od najboljih igrača Viteza, koji je polusezonu završio kao lider, te je uz Travnik najozbiljniji kandidat za ulazak u 1.ligu FBiH. Harun je još kao junior zeničkog Rudara igrao za seniore tog kluba, tako da već par sezona ima iskustva u seniorskom nogometu.

Vardo je po vokaciji veznjak, a kako saznaje SportSport.ba, ovaj nogometaš svojim odnosom, ponašanjem i radu na treninzima svidio se stručnom štabu Čelika, te mu je rečeno da će s prvom ekipom ići na zimske pripreme u Antaliju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čeliku su svakako potrebni mladi nogometaši ispod 21. godine, a Vardo kao Zeničanin i igrač koji je zaobilaznim putem preko nižeg ranga došao do zeničkog kluba svakako je dobar potez i neće mnogo koštati klub, za razliku od mnogih "zvijezda", koji u ovoj sezoni nisu opravdali status igrača kluba s Bilinog polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti