Vicente del Bosque objavio spisak
Senna ponovo u reprezentaciji

Za oglede s Belgijom i Estonijom

Vicente del Bosque objavio spisak

Edmir Škorić

Vicente del Bosque, selektor Španije, objavio je popis igrača na koje će računati za kvalifikacione utakmice protiv Belgije (5. septembra) i Estonije (9. septembra).

Prvoplasirana selekcija naše kvalifikacione grupe je Španija, koju u septembru očekuju dvije domaće utakmice. Furija će najprije 5. septembra u Coruni ugostiti Belgiju, a potom četiri dana kasnije u Meridi Estoniju.

Selektor Vicente del Bosque odredio je spisak igrača na koje će računati u navedenim utakmicama. Jedno od ugodnih iznenađenja je svakako povratak Villarrealovog veziste Marco Senne, koji je imao dosta problema sa ozljedom. Del Bosque je i ovaj put odlučio pozvati Arsenalovog Cesca Fabregasa, iako igrač najvjerovatnije neće biti potpuno spreman za ove oglede.

Zbog lošeg zdravstvenog stanja selektor Furije bio je primoran prekrižiti Iniestu i Sergio Ramosa.

Golmani: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Diego Lopez (Villarreal)
Odbrana:
Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Carles Puyol (Barcelona), Gerard Pique (Barcelona), Carlos Marchena (Valencia), Raul Albiol (Real Madrid), Nacho Monreal (Osasuna), Joan Capdevila (Villarreal)
Vezni red:
Cesc Fabregas (Arsenal), Xavi (Barcelona), Sergio Busquets (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Marcos Senna (Villarreal), Albert Riera (Liverpool), Juan Mata (Valencia), David Silva (Valencia)
Napad
: David Villa (Valencia), Fernando Torres (Liverpool), Dani Guiza (Fenerbahce)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti