Zeljković najavio: U Zenici ključne utakmice, na Grbavici prijateljske

Povratak Zmajeva na Bilino polje

Zeljković najavio: U Zenici ključne utakmice, na Grbavici prijateljske

E. Škorić

Vico Zeljković se, gostujući na portalu SportSport.ba, dotakao i teme stadiona.

Ranije rukovodstvo Nogometnog saveza BiH bilo je u sukobu sa Gradom Zenicom i stoga je reprezentacija privremeno igrala uglavnom u Sarajevu, no novi Savez na čelu s Vicom Zeljković izgladio je odnose sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem, pa će Zmajevi u budućnosti sve bitnije utakmice igrati na Bilinom polju.

"Bile su neke nepotrebne stvari, ali završili smo sve korektno. Nismo zbog ličnih odnosa išli u Zenicu na sastanak nego zbog reprezentacije. Zenica je dobro mjesto koje treba da se iskoristi za reprezentaciju. Tu je uvijek dobra atmosfera. Što se tiče Grbavice, problem je dugoročno jer ne ispunjava infrastrukturne uslove kao stadion u Zenici. U ovom momentu, sve ključne utakmice igraće se u Zenici, a neke prijateljske na Grbavici. S Francuskom se igralo na Grbavici zbog zahtjeva Francuza koji su to tražili o UEFA-e. Valjda su mislili da postoj velika udaljenost između Sarajeva i Zenice", rekao je Zeljković.

Top Komentari

Presidente
samo primitivne repke kljucne tekme igraju u provinciji
2 20
Lafo
I ovaj namazani Dodikov igrač zna šta treba, zato je skonto da se igra u Zenici, u Sarajevu ga ne gotive, a Zeničani svakako imaju kompleks od Sarajlija o od prije rata, od kako je zatvora tamo i od kada svi koji odsluže kaznu ostaju dole i formiraju porodice, to i jeste otprilike Zenica, grad obrijanih glava i sitnog zuba a takav je i Zeljković!
4 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije