Kako je proslavljen pogodak u loži: Vico Zeljković u zagrljaju saradnika
Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković u društvu legendarnog napadača Andrija Ševčenka (Foto: T. Hebib)

Sreća je (pre)kratko trajala

Kako je proslavljen pogodak u loži: Vico Zeljković u zagrljaju saradnika

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Ukrajine na Bilinom Polju u Zenici odigrale su sinoć duel polufinala baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a nažalost na kraju je pobjeda pripala gostima.

Odlično je igrala bh. reprezentacija, nije to bila ni približno loša selekcija kao tokom minulih kvalifikacija, snažno se odupirala favorizovanoj Ukrajini, koja do 70. minute nije imala konkretan pokušaj, ali sada je sve to uzaludno i sada nam ostaje samo da se prisjećamo nekih lijepih trenutaka.

A najljepši je svakako bio onaj u 57. minuti. Amar Dedić je s desne strane centrirao, a jedan od ukrajinskih igrača loptu poslao u vlastitu mrežu iako smo svi u prvi mah gol "prepisali" sjajnom Dennisu Hadžikaduniću, koji će kasnije nakon meča zaplakati pred kamerama.

Bilino polje je eksplodiralo u tom trenutku, a predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković odmah se bacio u zagrljaj svog saradnika. U VIP loži zeničkog stadiona se znao proslaviti pogodak, ali nažalost, pola sata kasnije potpuno drugačija slika.

Oglasi

Neke prinuđene promjene u našem sastavu značajno su poremetile naše planove i uskratile nam šansu da se plasiramo u finale. Ukrajinci su iskoristili nepažnju bh. odbrane u 85. minuti i preko rezerivste Roamana Jaremčuka došli do 1:1, da bi samo tri minute kasnije isti igrač asistirao Artemu Dovbyku koji je glavom pogodio za 2:1.

Tako Ukrajina ide u finale i u utorak igra sa Islandom u Wroclawu za odlazak na Euro, dok je prijateljski meč između BiH i Izraela otkazan iako se istog dana trebao odigrati na Grbavici.

Vico Zeljković kao prvi čovjel FS BiH se oglasio nakon utakmice i poručio:

"Nažalost, ni peti pokušaj da se preko baraža domognemo velikog takmičenja nije bio uspješan. Ovo je poraz koji ćemo sigurno pamtiti, kao jedan od najbolnijih zbog načina na koji se desio. Ipak, ova utakmica je pokazala i nešto pozitivno, a to je da BiH ima mlad i perspektivan tim, koji ima svijetlu budućnost. Bilo je u prethodnom periodu mnogo sumnji u kvalitet, ali su igrači večeras pokazali da je to bilo neopravdano. Moramo iz ovog poraza naučiti lekcije i pripremiti se za ono što nas očekuje u narednom periodu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bh. reprezentativci u junu imaju nove prijateljske mečeve, a onda slijede izazovi u Ligi nacija, a pitanje je hoćemo li tada i dalje imati u rosteru Edina Džeku, Miralema Pjanića, Ibrahima Šehića... Mnogi od njih ubzro bi se mogli oprostiti, a kakva nas budućnost očekuje, sada je zaista teško reći,

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Vico i Miloševiću da se ne ljubimo. Nakon još jednog neuspjeha, da se ne ljubimo...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi