Victor Manuel Vucetich novi selektor Meksika

Victor Manuel Vucetich novi selektor Meksika

Fudbalski savez Meksika imenovao je Victora Manuela Vuceticha za novog selektora reprezentacije ove zemlje. 

Vucetich će na klupi Meksika zameniti Josea Manuela de la Torrea, koji je dobio otkaz nakon neočekivanog poraza kod kuće od Hondurasa (2:1), u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Dva kola prije kraja Meksiko se nalazi na petom mjestu Konkakaf Zone kvalifikacija (Srednja i Sjeverna Amerika) iza Paname, koja ima isti broj bodova, ali zbog bolje gol razlike zauzima mjesto koje vodi u baraž.

Vucetich je tokom karijere vodio brojne meksičke klubove, između ostalih i Tigres, La Piedad, Pueblu, Pacuku, Veracruz, Jaguares i mnoge druge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.