Vidal do 2015. u Leverkusenu

Vidal do 2015. u Leverkusenu

Edmir Škorić

Pobjeda Bayera na Veltins Areni protiv Schalkea nije jedina dobra vijest za navijače tima iz Leverkuzena posljednjih dana. Naime, Čileanac Arturo Vidal usmeno je dogovorio produženje ugovora sa Apotekarima do 2015. godine.

Arturo Vidal je prije tri godine stigao iz redova čileanskog prvaka Colo-Colo, te je u međuvremenu postao jedan od ključnih igrača u timu Bayera.

"Dogovorili smo sve sa igračem. Ostalo je još samo nekoliko detalja koje moramo riješiti sa njegovim prethodnim klubom Colo-Colo", kazao je izvršni direktor Bayera Wolfgang Holzhaeuser, dodavši:

"Arturo je ostvario pozitivne pomake u Leverkuzenu. Sa 23 godine, on je dosta inteligentan i tehnički potkovan igrač".

Vidal je za 5.2 miliona eura doveden u Bayer prije tri godine, a u 94 bundesligaške utakmice postigao je devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.