Vidal jedini igrač Barce koji nije otišao na odmor

Priprema se za novu sezonu

Vidal jedini igrač Barce koji nije otišao na odmor

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone nalaze se na zasluženom odmoru nakon duge sezone, a pripreme za narednu trebala bi početi za nekoliko sedmica.

Barca u sezoni iza nas nije briljirala, te je uspjela osvojiti samo trofej Kupa kralja. Katalonski klub je odlučio napraviti promjene, a prva je bila na trenerskom mjestu jer je umjesto Luisa Enriquea na klupu Barce stigao Ernesto Valverde.

Igrači Barce već se desetak dana nalaze na odmoru, ali ne svi, jer jedan igrač ove ekipe i dalje vrijedno radi u trening kampu kluba. Radi se o Aleixu Vidalu koji je propustio veći dio prošle sezone zbog problema s povredom.

Iako se špekulisalo da bi Vidal mogao napustiti Nou Camp čini se da je ovaj fudbaler spreman da se dokaže Valverdeu u pripremnom periodu. To dovoljno govori činjenica da ne želi da ide na odmor, te da svaki dan vrijedno radi na svojoj fizičkoj spremi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi