Vidal odbio reprezentaciju zbog bolesti sina

Ispratio ga na liječenje

Vidal odbio reprezentaciju zbog bolesti sina

Arturo Vidal je prije nekoliko dana ranije napustio okupljanje čileanske reprezentacije, a svoju odluku je selektoru opravdao 'osobnim razlozima'

Iako se u početku činilo da Vidal ustvari ne želi igrati prijateljsku utakmicu protiv Paragvaja, na kraju se ispostavilo da se uistinu radilo o osobnim razlozima. 

Fudbaler Bayerna je na svom Twitter profilu najavio da njegov sin, koji ima problema sa dijabetesom, kreće na novu terapiju liječenja u Italiji i za njegovu situaciju razumijevanje je pokazao i čileanski selektor. 

"Danas po prvi puta u svijetu započinje eksperiment vezan za umjetne gušterače. Djeca, uključujući i našeg sina, će surađivati sa doktorima u centru za dijabetes u Torinu, Milanu, Rimu i Napulju. Nadamo se da će eksperiment pokazati veliki uspjeh. Idemo ratnici!," napisao je Vidal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.