Vidi se da su braća: I Felix Gotze potpisao za Bayern

Familijarno im se sviđa odlazak rivalu iz Dortmunda

Vidi se da su braća: I Felix Gotze potpisao za Bayern

Da krv nije voda pokazuje i primjer sportske familije Gotze. Nakon što je prošle godine Mario otišao u redove rivalskog Bayerna, danas je njegovim stopama krenuo i mlađi brat Felix koji je odabrao istu destinaciju.

Felix Gotze je napustio ekipu Borussije Dortmunda i, baš poput starijeg brata, prešao u Bayern Munchen. Jedino po čemu se Mario i Felix razlikuju jeste to što je Felix otišao bez eura obeštećenja, dok je Mario prošle godine svom matičnom klubu donio pravo bogatstvo.

Nije to sve. Još jedan Gotze je svojevremeno napustio Borussiju, i to Fabian. On je dvije godine stariji od Marija, a na napuštanje Dortmunda odlučio se 2009. godine i otišao u Bochum, a od prošle godine je fudbaler SV Unterhachinga. Definitivno se porodici Gotze kolektivno dopada opcija odlaska iz Borussije u Bayern Munchen, za razliku od navijača "Milionera" koji Mariju nikada neće oprostiti odlazak uoči finala Lige prvaka upravo između ta dva kluba.

Hoće li Felix jednoga dana "iskopirati" starijeg brata i postići gol u finalu Svjetskog prvenstva za zlatnu medalju? Teško je očekivati takvo nešto. Ali, kada su braća Gotze u pitanju, ništa ne treba otpisivati.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti