Vidić: Hvala, ali imam druge planove

Muslin pozvao Vidića u reprezentaciju

Vidić: Hvala, ali imam druge planove

D. Vejo

Za novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije prije nekoliko dana izabran je Slavoljub Muslin. Kao njegov pomoćnik a ujedno i desna ruka postavljen je Bjelorus Sergei Gurenko. Međutim, Muslin je pored sebe zamislio i nekadašnjeg štopera Manchester Uniteda, Nemanju Vidića.

Solucija da upravo Vidić bude jedan od članova stručnog štaba po svemu sudeći neće bit ostvarljiva. O odbijanju poziva pričao je upravo selektor.

"Nemanja iza sebe ima jedno veliko iskustvo i zna kako stvari funkcionišu u fudbalu. Jeste, uputili smo poziv ali on je to odbio. Izrazio je veliku zahvalnost, ali je rekao da ima neke druge planove te da ne može prihvatiti poziv da bude jedan od nas. Naravno da bi on dosta zančio reprezentaciji. Pored Gurenka, imat ću još dva pomoćnika s kojima ću sarađivati", ističe za srbijanske medije novi strateg Orlova.

Podsjetimo, Muslin je u svojoj trenerskoj karijeri vodio Crvenu zvezdu, Lokomotivu iz Moskve, Krasnodar, Lokeren, Himki, Dinamo Minsk, Metalurg Donjeck i mnoge druge klubove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi