Vidić: Ima i Barcelona svoje mane

Vidić: Ima i Barcelona svoje mane

Jedan od najvećih aduta Manchester Uniteda u finalu Lige prvaka protiv Barcelone je kapiten Nemanja Vidić koji će imati težak zadatak da zaustavi najboljeg igrača Barcelone Lionela Messija, ali Vidić smatra da nije samo Messi problem.

"Mesi je vrhunski igrač i veoma je teško zaustaviti ga, ali ne bih potcijenio ni ostatak ekipe Barcelone. Imaju Xavija, Andresa Iniestu koji mogu da daju maksimum u onim najbitnijim utakmicama. Ne govorimo samo o jednom igraču, Barcelonu je potrebno zaustaviti kao tim", smatra Vidić.

Najbolji igrač Premiershipa prema izboru vodstva lige kaže da mu je jedan od najgorih trenutaka u karijeri bio kada je prije dvije godine u Rimu gledao kako Carles Puyol podiže pehar prvaka Lige prvaka. Upravo zbog toga ovaj put ima dodatni motiv.

"Kada se plasirate u finale i izgubite ne možete da se osjećate dobro. Teško je kada gledate kad protivnik slavi jer je osvojio najznačajniji pehar. Bilo je tužno jer smo morali da priznamo da je te noći pobjedio bolji", kaže reprezentativac Srbije.

"Znamo da je Barcelona veliki tim i da će tokom utakmice često imati loptu u posjedu. Na nama je da iskoristimo njihove mane, koje svaki tim ima", zaključio je Nemanja Vidić, kapiten engleskog prvaka. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.