Vidić nestrpljivo čeka prvi nastup na SP-u

Reprezentativac Srbije i član Uniteda

Vidić nestrpljivo čeka prvi nastup na SP-u

Edmir Škorić

U razgovoru za Fifa.com Nemanja Vidić, reprezentativac Srbije, govorio je o Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Još šest mjeseci ostalo je do prve utakmice Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Prvi susret igrat će se između domaće i selekcije Meksika.

Za srbijanskog reprezentativca i godinama jednog od glavnih odbrambenih igrača engleskog Manchester Uniteda ovo će ljeto biti posebno, jer Vidić ranije nije zaigrao na ovakvom takmičenju.

Naime, 2006. godine u Njemačkoj na SP-u Nemanja Vidić nije mogao igrati prvu utakmicu grupne faze jer je ranije u kvalifikacijama zaradio crveni karton, da bi se potom nesretno povrijedio i propustio ostale dvije utakmice grupne faze, kada je Srbija zabilježila poraze od Argentine, Obale Slonovače i Holandije.

"Upravo to je razlog zašto mi je tako drago što smo se opet uspjeli kvalificirati. Nadam se da ću ovaj put igrati i da ću više pridonijeti reprezentaicji za razliku od prije četiri godine", kazao je Vidić.

Srbija se nalazi u skupini zajedno s Njemačkom, Ganom i Australijom, a defanzivac Manchestera tvrdi da nema laganih protivnika.

"Ne postoje laki suparnici na Svjetskom prvenstvu. Svaki tim ima dobre igrači i svi zaslužuju da budu tamo. Neće bi nimalo lako, ali imam dobar osjećaj i vjerujem da ćemo napraviti dosta toga na mundijalu."

Vidić je pohvalio i selektora Radomira Antića, koji je Srbiju u kvalifikacijama odveo do prvog mjesta ispred Francuske, koja je kasnije do SP-a došla preko dodatnih kvalifikacija i pobjedom nad Republikom Irskom.

"Antić je napravio puno toga, posebno na disciplini i organizaciji. Definitivno igra veliku ulogu u razvoju našeg tima. Imamo nekoliko igrača koji su već nastupali na SP-u 2006. godine, pa mislim da ćemo biti bolje pripremljeni nego što smo to bili prije četiri godine", izjavio je Vidić, te dodao.

"Ali, sve ovisi o prvoj utakmici, koja će biti naša najvažnija na SP-u. Pobjeda bi nam dala izvrsnu priliku prolaza u drugi krug, a to će povećati naše povjerenje za sve ostale nadolazeće utakmice."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.