)
"Vidjećemo da li smo naučili iz grešaka"

Misimović za SportSport.ba

"Vidjećemo da li smo naučili iz grešaka"

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija BiH u subotu i četvrtak odigrat će prijateljske susrete sa Švedskom i Njemačkom, a "mozak" našeg nacionalnog tima Zvjezdan Misimović u razgovoru za SportSport. ba ističe da će isti pokazati gdje smo u ovom trenutku.

"Susreti sa Švedskom i Njemačkom bit će za nas pravi test. Radi se o kvalitetnim reprezentacijama i mislim da će ove dvije provjere pokazati gdje se nalazimo u ovom trenutku, odnosno pokazat će da li smo naučili iz grešaka koje smo pravili u bliskoj prošlosti", rekao je za SportSport.ba Zvjezdan Misimović, te dodao:

"Iako se radi o prijateljskim susretima, bilo bi veoma dobro da upišemo pozitivne rezultate. U ovim susretima naši protivnici su favoriti, no mislim da i mi imamo kvalitet i siguran sam da ćemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili što povoljnije rezultate. Posebno se veselim susretu sa Njemačkom jer se radi o jednoj od najboljih svjetskih selekcija. Ponavljam, biće doista teško, no ovi dueli će nam pokazati gdje se nalazimo u ovom trenutku."

Iza Misimovića je još jedna sjajna sezone, a u posljednje vrijeme se sve više spominje i njegov odlazak iz Wolfsburga, no naš reprezentativac u ovom trenutku ne želi mnogo pričati o toj temi.

"Doista u ovom trenutku ne želim mnogo pričati o tome. Još uvijek imam važeći ugovor sa Wolfsburgom i sada sam fokusiran na reprezentativne nastupe, pa se u ovom trenutku želim samo posvetiti predstojećim susretima našeg nacionalnog tima", zaključio je Misimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti