Vidović donio bodove Olimpicu

Premijer liga BiH

Vidović donio bodove Olimpicu

Olimpic je potpuno zasluženo savladao trebinjski Leotar na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u susretu u kojem su Vukovi potpuno dominirali.

Olimpic je dočekao Leotara na stadionu "Asim Ferhatović Hase" sa jasnim ciljem, a to je bilo osvjanje sva tri boda. U tom su duhu izabranici trenera Mehmeda Janjoša od prvog sudijskog zvižduka i krenuli u ovoj susret.

Prvu priliku domaći su stvorili u desetoj minuti, kada je Raščić primio loptu od Hiroša, ali je pravovremeno intervenisao gostujući golman Milenković.

Međutim, Milenković je bio najveći krivac za vodeći gol Olimpica. Igrala se 28. minuta kada je golman trebinjske ekipe pogriješio, što je iskoristio Vidović, kojem nije bilo teško da dovede Olimpic u prednost.

Samo minutu kasnije Milenković je opet pogriješio, ali ovog puta Durak nije uspio kazniti nesigurnost protivničkog golmana.

Do kraja susreta malobrojni gledaoci na Koševu mogli su gledati potpunu dominaciju Olimpica, čiji su se napadači propisno ispromašivali, pa je ostalo 1:0.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Olimpic – Leotar 1:0

Stadion Koševo. Strijelci: 1:0 Vidović (29.). Sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad). Žuti kartoni: Vidović, Hiroš (Olimpic) Čorlija, Vučinić (Leotar).
OLIMPIC: Lučić, Rizvanović, Suljević, Škaljić, Vidović, Subašić, Kiso, Pliska (od 85. Harba), Raščić, Durak (od 90. Pljevljak), Hiroš.
LEOTAR: Milenković, Vučinić, Marjanović (od 64. Fabiano), Todorović, Čorlija, Šaraba, Delić (od 46. Radović), Andrić, Mandić, Kujundžić (od 46. Vranešević), Stojanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.