Vidović 's kreča' za trijumf Slobode protiv Čelika

Prvi meč 9. kola odigran na Tušnju

Vidović 's kreča' za trijumf Slobode protiv Čelika

E. Škorić, foto: E. Dindić

Na Tušnju su prvi susret devetog kola Premijer lige BiH odigrali Sloboda i Čelik, a domaći tim je slavio s 1:0.

Ni danas, kao ni u prethodnih osam mečeva u Premijer ligi ove sezone, Sloboda nije uspjela postići gol u prvom dijelu, ali izabranicima Zlatana Nalića je to najmanje važno jer su upisali novu i zaista važnu pobjedu.

U prvom poluvremenu je Sloboda za klasu bila bolja na terenu, stvarala je šanse, djelovala motivisanije i opasnije, ali nije uspijevala da nađe put do Ružićeve mreže.

Prvi ozbiljniji pokušaj imao je Vidović kod domaćih u 18. minuti, ali je Ružić bio siguran. Potom je Husejinović u 20. minuti s nekih dvadesetak metara pucao preko gola, onda traljav udarac Barabana u 23. minuti...

Nastavili su se napadi Slobode sa još većim intenzitetom, da bi u 23. minuti Vidović nakon lijepe akcije i dobrog upošljavanja od stane Begnovića loše zahvatio loptu.

Ubrzo novi pokušaj Vidovića, pa je u 25. minuti ovaj napadač pokušao da uposli Barabana, ali je lopta otišla na drugu stranu. U 27. minuti Pršeš je šutirao, no bilo je to loše. Novi pokušaj Vidovića u 32. minuti, ali je Ružić izbacio u korner. U 37. minuti Husejinović je iz skraćenog kornera gađao direktno prema golu, ali je Ružić dobro odreagovao.

Imali su i gosti iz Zenice neke svojhe polušanse preko Dedića, Jazvina i Okića, ali ipak Sloboda je bila puno bolja u prvom periodu, no ta neslavna tradicija nije joj dopustila pogodak.

Na otvaranju drugog dijela Jazvin je u prodoru, ali je loše šutirao, a onda u 54. minuti mladi Beganović spašava Tuzlake izblokiravši pokušaje Jazvina. Upravo je Beganović u 57. minuti srušen nakon duela sa Karamatićem, pa je sudija Šehović dosudio penal. Vidović je bio siguran za slavlje Tuzlaka.

Ubrzo se i prvi sudija Admir Šehović povrijedio, pa ga je zamijenio četvrti sudija Adis Mulahasanović. U 70. minuti Zukić je imao dva pokušaja, ali nije uspio da ugrozi gol Zeničana.

Ostalo je 1:0 u meču koji je produžen devet minuta, Sloboda je nastavila sjajan niz i sa 14 bodova došla je na četvrto mjesto na tabeli, dok je Čelik sedmi sa 12 bodova. Čelik u narednom kolu dočekuje Tuzla City, dok će Sloboda ugostiti GOŠK, ali prije toga klubovi će u srijedu odraditi obaveze u Kupu BiH.

Sloboda - Čelik 1:0 (Vidović 58 - penal)

Sloboda: Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Alispahić, Zukić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Ružić, Livaja, Dedić, Okić, Karamatić, Grahovac, Mehić, Jamak, Miletić, Jazvin, Juirina.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

omer
Nezasluzena pobjeda Slobode. Penal je prestrogo dosudjen.
34 11
Niko
Tuzlansko klošari viču Zeničkim klošarima "druga liga" hihihihihihi sarkazam prve klase ali ocito i ne znaju sta je sarkazam :)
33 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi