Viduka: Keown je bio najnezgodniji

Australska legenda o Martinu Keownu

Viduka: Keown je bio najnezgodniji

Mark Viduka, jedan od najboljih australijskih igrača svih vremena, gostujući u fudbalskoj fondaciji Johnny Warren u Melbournu odgovarao je na brojna pitanja novinara vezana za njegovu uspješnu karijeru.

„Martin Keown je bio najnezgodniji odbrambeni igrač protiv kojeg sam igrao u karijeri. U svakom duelu, kada god bi dođao sa mnom u kontakt, štipao bi me“, rekao je Viduka na pitanje ko je bio najgori štoper protiv kojeg je igrao. Viduka je priznao da mu je žao što neće biti sa reprezentacijom, ali da je jednom morao doći i taj dan.

„Moje srce će zaigrati kada budem gledao reprezentaciju u prvoj utakmici protiv Njemačke.  Volio sam igrati za Australiju i veoma mi je žao što više nisam dio tima. Ali, moje tijelo je počelo govoriti kako je došlo vrijeme za povlačenje i da više ne mogu igrati kao nekada. U zadnje dvije sezone sa Newcastleom imao sam dosta povreda i više nisam bio sto posto spreman“, rekao je nekadašnji napadač Dinama, Leedsa, Celtica, Newcastlea.....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije