Vieirinha potpisao za Wolfsburg

Vieirinha potpisao za Wolfsburg

Edmir Škorić

Grčki nogometni klub PAOK objavio je na svojim internet stranicama da je postignut dogovor s Wolfsburgom oko transfera Vieirinhe u njemački klub.

Nijedan klub zasad nije iznio detalje, ali portugalski mediji nagađaju kako je Woflsburg platio četiri miliona eura odštete za 25-godišnjeg igrača veznog reda.

Vieirinha je jedan od standardnih igrača u momčadi iz Soluna od svog dolaska 2008. godine, a portugalski selektor Paulo Bento uvrstio ga je u reprezentativnu momčad u play-off susretima s Bosnom i Hercegovinom za odlazak na EP 2012. godine.

"Sve je završeno. Ja sam s Vieirinhom u Njemačkoj i potpisao je troipolgodišnji ugovor s Nijemcima", izjavio je igračev zastupnik Vasilios Tsiartas.

Wolfsburg je trenutno 12-plasirani u Bundesligi s 20 bodova iz 17 utakmica, a sljedeću utakmicu igra protiv Koelna 21. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.