Vierinha: Uvjeren sam u plasman na EURO
Da li će Vierinha debitvati protiv Zmajeva?

Krilni igrač PAOK-a ističe da nema nemira u reprezentaciji

Vierinha: Uvjeren sam u plasman na EURO

Verinha, krilni igrač PAOK-a danas se priključio portugalskoj reprezentaciji na Praia D'El Reyu u blizini Obidosa, nakon što je dobio naknadni poziv selektora Paula Benta uz Eliseua, zbog povreda Dannyja i Silvija.

Portugalci će sutra navečer sletjeti u Sarajevo, a prva utakmica baraža za odlazak na Evropsko prvenstvu u Poljsku i Ukrajinu je u petak na Bilinom Polju u Zenici.

"Sretan sam zbog poziva. Dolazim s namjerom da pomognem reprezentaciji, što je i najvažnije. Sada, cilj mi je da pokažem seketoru svoje vrijednosti", rekao je Vierinha.

Krilni igrač PAOK-a prošao je sve mlađe selekcije portugalske reprezentacije, ali još uvijek nije debitovao za senirsku selekciju, tako da se povezivao sa mogućnošću igranja za grčki nacionalni tim.

"Ovo je ispunjenje sna za svakog igrača. Uvijek mi je san bio zaigrati za reprezentaciju Portugala", kazao je Vierinha.

Vierinha očekuje plasman svoje reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu, te dodaje kako izajve Josea Bosingwe nisu unijele nemir u redove portugalske reprezentacije.

"Imat ćemo dvije veoma važne utakmice. Znamo da je Portugal jedna od najboljih reprezentacija na svijetu. Siguran sam da ćemo se plasirati na EURO", kaže član PAOK-a, te dodaje:

"Nadam se da ćemo pronaći najjači tim, kakav je uvijek bila naša reprezentacija. Ne postoji nemir u našim redovima zbog izjava jednog igrača koji nije dobio poziv".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti