Vijetnamci otkrili koliko je Vincent Tan uložio u FK Sarajevo

Donedavni većinski vlasnik

Vijetnamci otkrili koliko je Vincent Tan uložio u FK Sarajevo

A. Čaušević

Vincent Tan je u decembru 2013. godine godine kupio većinski dio upravljačkih prava FK Sarajevo, da bi u martu ove godine procenat od svog dijela prodao Nguyenu Hoai Namu i vijetnamskoj PVF korporaciji.

Vijetnamski mediji su jutros objavili i iznos novca kojeg je Tan investirao u FK Sarajevo. Prema navodima portala The Thao Van Hoa radi se i cifri od dva miliona američkih dolara.

Isti portal navodi da je malezijski biznismen najmanje ulagao u Bordo klub od ukupno četiri kluba koja su bila u njegovom vlasništvu, odnosno manje nego u Cardiff, Kortrijk i Los Angeles FC.

Iznos od dva miliona dolara ja značajno manji od novca kojim raspolažu klubovi u vijetnamskoj V-ligi. Klubovi koji se takmiče u najjačem rangu te zemlje imaju budžete od minimalno osam miliona dolara.

Portal The Thao Van Hoa je naveo kako Tan nije imao prevelik utjecaj na transfer politiku FK Sarajevo uz postavljenjo pitanje da li će novi većinski vlasnik moći šta promijeniti kako bi igrači iz Vijetnama mogli potpisati za višestrukog prvaka BiH.

Kao mogući igrači koji se spominju s dolaskom na Koševo spominju se Quang Hai i Cong Phuong uz napomenu da su u Sarajevu upoznati s njihovim igračim potencijalnom, tj. da se Phuong mučio u Koreji te da je Hai veoma talentovan igrač.

Podsjetimo, realizacijom kupoprodaje Tan je zadržao 30% upravljačkih prava FK Sarajevo, dok 60% pripada novim investitorima. Sa preostalih 10% raspolažu bh. investitori.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Tanovoj eri Sarajevo je postalo prvak BiH 2015. godine, a navijači Bordo kluba se nadaju da će i nekoliko mjeseci po dolasku Nama Bordo tim na Koševu slaviti još jednu šampionsku titulu.

Izabranici Husrefa Musemića su za sada na pravom putu da to i urade, šest kola prije kraja vodeći su na tabeli s četiri boda prednosti u odnosu na Zrinjski, pored toga će igrati i finale Kupa BiH protiv Širokog Brijega. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Pranje novca ,samo u BiH ima da kupis nesto a porez placas gdje ti je volja ...
0 4
AmarHZ
bolji je ovaj Vijetnamac Tan ima Sarajevo več 6 godina i u 6 godina sa Sarajevom je osvojio samo 1 kup,i 1 titulu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi