Viktoria Plzen je već dva puta gubila u Sarajevu

Davne 1926. godine

Viktoria Plzen je već dva puta gubila u Sarajevu

Midhat Šljivak

Protivnik prvaka Bosne i Hercegovine Željezničara u drugom pretkolu Lige prvaka ekipa Viktorije Plzen, već je gostovala u Sarajevu, te su doživjeli dva poraza u dvije utakmice.

Davne 1926. godine, ekipa Plzena je imala turneju po nekadašnjoj Jugoslaviji, a dvije utakmice u dva dana su odigrali u Sarajevu. Prvi protivnik je bila ekipa SAŠK-a, a Plzen se nije proslavio, te je ubjedljivo poražen sa 5:2.

Dan nakon poraza od SAŠK-a, Viktorija je odigrala susret sa ekipom Slavije. Tim iz Plzena je odigrao mnogo bolje u odnosu na meč sa SAŠK-om, ali je ipak Slavija na kraju bila bolja, te je slavila pobjedu rezultatom 4:3.

Iako su ovi porazi Plzena davna prošlost, ne bi nam smetalo da se davna historija i ponovi te da Željezničar u Sarajevu pobijedi tim iz Plzena.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.