Viktoria u derbiju bolja od Teplica

Fudbalsko prvenstvo Češke

Viktoria u derbiju bolja od Teplica

Adnan Beganović

U derbiju 14. kola fudbalskog prvenstva Češke vodeća Viktoria Plzen rezultatom 3:1 svladala je Teplice za koje su u prvom timu ponovo bila tri bosanskohercegovačka internacionalca Admir Ljevaković, Adin Mahmutović i Aldin Čajić.

Prvoplasirana momčad češkog fudbalskog prvenstva sjajno je otvorila susret i već u 8. minuti golom Petržela došla je do prednosti.

Dvanaest minuta prije odlaska na odmor Bystron je Viktoriji udvostručio prednost, da bi u 57. minuti Rezak pogodio za visokih 3:0.

Samo dva minuta kasnije Matula pogađa za Teplice, da bi Petržela svojim drugim golom devet minuta prije kraja Victoriji ponovo donio prednost od tri gola. Šest minuta prije kraja Vondrasek je pogodio za konačnih 4:2.

Mahmutović i Čajić na terenu su proveli svih 90 minuta, dok je Ljevaković igru napustio u 77. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.