Villa će ostati u Španiji
Za koga će tresti mreže naredne sezone?

Villa će ostati u Španiji

Edmir Škorić

Sapunica sa Davidom Villom još uvijek nije gotova. Villa je još uvijek igrač Valencije, no bez sumnje, to neće biti još dugo. Napadač "furije" čini se želi karijeru nastaviti isključivo u Španiji, pa će engleski timovi ostati praznih rukava.

Bez dileme, Villa je trenutno jedan od najboljih napadača svijeta, pa je mnogima nejasno što on to zapravo radi na Mestalli, dok se klubovi poput Barcelone, Reala, Chelsea, Liverpoola i Manchestera grčevito bore za njega. Ipak, Španjolac je odlučio da napravi novi korak u svojoj karijeri, pa je pitanje dana kada će biti predstavljen u nekom velikom klubu.

27-godišnjak je na pitanje o svojoj budućnosti odgovorio kako ne želi otići iz Španije. Španija je za Villu najbolja država i on ne želi otići u inostranstvo. Ta izjava je, čini se, ubila nade nekolicine klubova sa Otoka, koji su spremali prava bogatstva za njegove usluge.

Njegova izjava je Barceloni i Realu mnogo toga rekla. Znaju i jedni i drugi koliko Villa vrijedi (trenutno 45 miliona), pa je zaista upitno gdje će nastaviti karijeru. Real, vjerovatno, može više ponuditi, Barcelona igra, po mnogima, ljepši fudbal.

Šanse katalonskog i madridskog kluba su vjerovatno izjednačene, a ne bi čudilo da kladionice u Španiji stave u ponudi mogućnost klađenja na Villin novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.