Villa donio Barci pobjedu

Španska Primera liga

Villa donio Barci pobjedu

Večeras su odigrana još tri susreta četvrtog kola španske fudbalske Primera lige, u kojima strijelci nisu bili pretjerano raspoloženi.

Večeras su odigrana još tri susreta četvrtog kola španske fudbalske Primera lige, u kojima strijelci nisu bili pretjerano raspoloženi.

Naime, u večerašnje tri utakmice četvrtog kola, postignuta su samo dva gola.

Barcelona je na svom Nou Campu bez povrijeđenog Lionela Messija dočekala Sporting iz Gijona. Iako je trener aktuelnog španskog prvaka Pep Guardiola najavljivao kako njegovo ekipi neće mnogo nedostajati Messi, to nije bio slučaj.

Barcelona se dugo mučila sa gostima iz Gijona, a prvo poluvrijeme završeno je bez golova. Međutim, u četvrtoj minuti drugog dijela, na scenu je stupilo 40 miliona eura vrijedno Barcino pojačanje stiglo iz Valencije. David Villa je u 49. minuti pogodio za vodstvo Katalonaca.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te je Barca došla do treće ovosezonske pobjede u Primeri, dok je Sporting upisao drugi poraz.

Golom Sergia u 31. minuti utakmice, Levatne je odnio sav plijen sa gostovanja u Almeriji, dok su Zaragoza i Hercules podijelili bodove, odigravši bez golova, 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti