Villa zadovoljan plasmanom "šišmiša"

Villa zadovoljan plasmanom "šišmiša"

Edmir Škorić

Očekivali su Ligu Prvaka, na kraju im je potreban jedan bod za plasman u Kup UEFA, no unatoč tome, David Villa smatra da je klub napravio dobru stvar, te da planira ostati u Valenciji.

Španjolski napadač u redovima Valencije", David Villa, nedavno je izjavljivao kako će napustiti "šišmiše" ukoliko ne izbore Ligu Prvaka, da bi sada potpuno promijenio svoje mišljenje.

Naime, Villa je sretan što će njegov klub nastupiti u Kupu UEFA, iako je do kraja prvenstva ostalo još jedno kolo, a Valencija je na šestom mjestu sa tri boda prednosti nad Deportivom. U subotu navečer potreban im je samo jedan bod na "Mestalli" protiv Athletica, ili eventualni kiks Deportiva kod Barcelone.

"Jedna od velikih stvari koje je ovaj klub napravio je osvajanje Kupa UEFA", rekao je Villa, misleći na pobjedu Valencije nad Marseilleom 2004. godine, kada su "šišmiši" slavili rezultatom 2:0.

"Ponude koje će stići, doći će na adresu kluba, ne meni. Ja sam ugovor vezan za Valenciju pet godina, pa čak i ako me klub želi prodati, ipak je moja odluka hoću li ili ne otići", dodao je 27-godišnji napadač Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.