Villar odveo Paragvaj u finale

Venezuela pala nakon jedanaesteraca

Villar odveo Paragvaj u finale

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Paragvaja drugi je finalist Copa Americe. Naime, u drugom polufinalnom susretu Paragvaj je savladao Venezuele i to nakon izvođenja jedanaesteraca.

Paragvajci su miljenici sreće na ovogodišnjoj Copi. Naime, igrat će u finalu, a da niti jednom nisu slavili u pet odigranih susreta. U grupnoj fazi su tri puta remizirali, dok su u četvrtfinalu i polufinalu slavili tek nakon izvođenja jedanaesteraca.

I u sinoćnjem polufinalnom susretu sreća je bila saveznik Paragvaja. Naime, Venezuela je bila bolja, a posebno se to odnosi na produžetke, kada su njeni fudbaleri Fedor i Arango pogodili stative golmana Villara.

U dodatnih 30 minuta izabranici Cesara Fariasa imali su još tri velike prilike, no sjajni Villar bio je nesavladiv, pa je bilo i za očekivaati da će Paragvaj slaviti na penale.

Tragičar susreta je venezuelanski reprezentativac Luceni, kojem je Villar u trećoj seriji odbranio jedanaesterac.

Treba istači da je nakon susreta došlo i do nereda na terenu jer su reprezentativci Venezuele napali Paragvajce, koji su ih navodno provocirali.

Finalni susret u kojem će se sastati Urugvaj i Paragvaj na rasporedu je u nedjelju.

Copa America, polufinale:
Paragvaj – Venezuela 5-3, 0-0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.