Villarrealovog Čileanca žele u Engleskoj

Villarrealovog Čileanca žele u Engleskoj

E. Škorić

Liverpool i Arsenal pridružili su se Boltonu i Blackburnu u nastojanju da ovog ljeta dovedu 23-godišnjeg Čileanca Matiasa Fernandeza, koji nastupa u španjolskom Villarrealu.

Engleski klubovi širom Evrope traže idealna pojačanja za narednu sezonu. Jedno od njih je i Matias Fernandez, 23-godišnji Čileanac koji nastupa u Villarrealu i koji je već na meti nekoliko engleskih timova. Do sada, kao prvi klub koji ga želi dovesti, javio se Bolton. Po pisanju španjolskih medija, čelnici Boltona su već napravili ponudu za igrača, međutim Fernandeza želi i Blackburn, ali i veliki Liverpool i Arsenal.

"Nakon utakmice protiv Bolivije, Matias će ići na odmor, a mi ćemo do 31. augusta pogledati situaciju", riječi su Fernandezovog menadžera, Alejandra Santiestebana.

Za ovog 23-godišnjaka čelnici "žute podmornice" žele 50 miliona eura, odnosno toliko stoji klauzula u njegovom ugovoru, no teško je očekivati da će neki klub biti spreman izdvojiti toliki novac za Fernandeza, pa se vjeruje da će za manji iznos Čileanac napustiti Španiju.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.