Villas-Boas konačno reda uspjehe i obara rekorde

Može li donijeti trofej u St. Petersburg?

Villas-Boas konačno reda uspjehe i obara rekorde

Bivši menadžer Chelseaja i Tottenhama, Andre Villas-Boas postavio je novi rekord u ruskoj Premijer ligi pobjedom protiv Volge. 

Nijedan trener nije imao start kao Villas-Boas u historiji najboljeg ranga takmičenja u Rusiji. Portugalac je slavio u šest uzastopnih susreta i sada se tri kola prije kraja prvenstva nalazi na prvoj poziciji. 

Villas-Boas je klub preuzeo sredinom mjeseca marta, a u prvom susretu u ruskoj Premijer ligi slavio je protiv Krylije Sovetov rezultatom 2:1. Nakon toga redom su padali, Amkar, Rubin, Krasnodar, Anži i već pomenuta Volga. 

Ipak naredno kolo je i najveće iskušenje za Portugalca, ako neporažen napusti Moskvu vjerovatno će Zenitu donijeti i trofej prvaka Rusije. Međutim ako Lokomotiv slavi, onda će prestići Zenit na tabeli ruske Premijer lige. Može li se Villas-Boas vratiti na staze uspjeha vjerovatno ćemo saznati u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.