Villas-Boas pobjedu posvetio Mourinhu

Villas-Boas pobjedu posvetio Mourinhu

Trener Porta Andre Villas-Boas je pobjedu u finalu Evropske lige protiv Brage posvetio Joseu Mourinhu, Pepu Guardioli i pokojnom Bobbyju Robsonu.

"To su tri meni veoma važne osobe. Guardiolu sam vidio jednom u životu, ali on je za mene inspiracija. Mourinhu dugujem mnogo, kao i Robsonu koji je znao da me istrpi", kaže najmlađi trener koji je osvojio ovaj trofej. 

Villas-Boas je dugo radio kao pomoćnik Joseu Mourinhu, a od prošle godine radi samostalno. Iako igra dosta ofanzivnije od Mourinha, u defanzivnim zadacima se ipak vidi Mourinhov utjecaj. 

"Mnogi smatraju da sam Mourinhova kopija, ali ja ne mislim tako. Možda moj stil igre prije podsjeća na Robsonov", istakao je 33-godišnji trener Porta kojeg bi radio na svojoj klupi vidio veliki broj evropskih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.