Villas-Boas preuzima Chelsea

Kako javljaju portugalski mediji

Villas-Boas preuzima Chelsea

Edmir Škorić

Kako javljaju mediji u Portugalu, Andre Villas-Boas bit će imenovan novim menadžerom londonskog Chelseaja.

Villas-Boas je u prošloj sezoni Porto odveo do svih mogućih naslova (liga, Kup i Evropska liga) i bilo je jasno da njegove trenerske sposobnosti neće proći nezapaženo.

Ovaj mladi portugalski stručnjak, po mnogima novi Mourinho, blizu je Chelseajeve klupe. Navodno su Plavci spremni Portu platiti odštetnu klauzulu koja stoji u ugovoru 33-godišnjeg stručnjaka i koja iznosi 15 miliona eura.

Podsjetimo da je londonski klub bez trenera od kraja protekle sezone, kada je otkaz dobio Italijan Carlo Ancelotti. Istim putem je išao i njegov učitelj Jose Mourinho, koji je nakon osvajanja Lige prvaka s Portom otišao u Chelsea, no kasnije je vodio Inter, a trenutno trenira momčad Real Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.