Villi birminghamski derbi

Premiership, 5. kolo

Villi birminghamski derbi

Adnan Beganović

Peto kolo Premiershipa donijelo je na scenu i povratak velikog birmingemskog derbija. Domaćin je danas bio novajlija u Premiershipu, Birmingham City, a pobjedu je upisla gostujuća momčad, Aston Villa.

Današnji duel birminghamski momčadi nije opravdao očekivanja. Većim dijelom susreta gledali smo pravu uspavanku.

Jedini pogodak na utakmici, koji je Villi donio tri boda, postigao je Agbonlahor u 85. minuti. Nakon ovog pokotka domaći fudbaleri krenuli su na sve ili ništa, i to im se moglo osvetiti. Naime u jednom kontranapadu Aston Ville, strijelac jedinog pogotka na utakmici Agbonlahor izašao je sam pred golmana Birminghama, ali njegov udarac otišao je iznad grede.

Premiership, 5. kolo:
Birmingham – Aston Villa 0:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.