Marinović zadovoljan kako teku pripreme, govorio i o potencijalnim transferima

Trener FK Sarajevo

Marinović zadovoljan kako teku pripreme, govorio i o potencijalnim transferima

M. Šljivak

Sarajevo je pobjedom startovalo na pripremama za drugi dio sezone.

Tim Vinka Marinovića je lagano savladao HNK Višiće sa 2:0, a rezultat je mogao biti i veći, no u nekoliko dobrih situacija nije bilo dobre završnice kod fudbalera Bordo tima.

O prvom dijelu priprema trener FK Sarajevo je rekao:

"Ono što smo planirali to smo uspjeli uraditi. Ovdje smo dobro i kvalitetno radili, odigrali prvu utakmicu i najbitnije da su momci radili maksimalno. Možemo biti zadovoljni sa ovim prvim dijelom priprema", rekao je Marinović i nastavio je:

"Idemo iz treninga u trening. Polako se podižemo i bit ćemo bolji iz nedjelje u nedjelju. Imali smo dosta prilika, ali smo zadovoljni što smo stvorili dosta šansi. To su pripremne utakmice koje uvijek pokažu gdje nam je ekipa i šta trebamo raditi u budućem periodu".

O potencijalnim dolascima i odlascima šef stručnog štaba FK Sarajevo je rekao:

Oglasi

"Prelazni rok je u toku. Zimi je teško jer nema dosta slobodnih igrača, mnogi čekaju opcije, ali sigurno da ćemo u idućem periodu reagovati. Pokušat ćemo riješiti pitanje napadača s obzirom na to da je Ahmetović povrijeđen".

Iskusnog napadača neće biti do kraja sezone.

"Ahmetović je operisan i njega čekamo tek u maju tamo. Kada doktori procijene, on će se priključiti, ali sve zavisi od doktora i odluke kada će on biti priključen ekipi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neće Bordo tim poremetiti ni činjenica da će umjesto u Antaliji pripreme odraditi u Umagu.

"Nadam se da ćemo u Umagu imati dobre uslove. Najbitnije je da nas vrijeme posluži. Neće nas poremetiti što nismo u Antaliji, imamo dogovorene utakmice", završio je Marinović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Samo jako sefe !
5 1
Mackintosh
Pr
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi