Višća asistent, Buyuksehir iznenadio Fener

Jahiću 90 minuta u porazu Karabuka

Višća asistent, Buyuksehir iznenadio Fener

Nogometaši Buyuksehira napravili su najveće iznenađenje današnjeg programa u okviru 22. kola turske Superlige.

Buyuksehir naših Kenana Hasagića i Edina Višće ugostio je momčad Fenerbahčea, te iznenađujuće slavio sa 3:2. Samuel Holmen je doveo domaće u vodstvo već u trećoj minuti susreta. Na poluvrijeme se otišlo minimalnom prednošću Buyuksehira.

Sedam minuta nastavka bilo je dovoljno Emreu Belozogluu da zatrese mrežu Oguzhana Bahadira i tada se činilo da će gosti doći do potpunog preokreta. Međutim, Edin Višća je u 57. minuti asistirao Pierreu Webu, koji donosi novo vodstvo domaćoj ekipi.

Pitanje pobjednika riješeno je u 72. minuti kada je Holmen došao do svog drugog pogotka na ovoj utakmici, a gosti su do kraja smanjili na 3:2 preko Alexa. Mladi bh. reprezentativac, Edin Višća, odigrao je svih 90 minuta u dresu pobjedničke ekipe, dok golmana naše reprezentacije Kenana Hasagića nije bilo u zapisniku. 

Nova ekipa Sanela Jahića, Karabukspor, poražena je na gostovanju kod Orduspora. Domaći su već nakon pola sata igre imali prednost od 3:0, a strijelci su bili Ali Camdali, Emmanuel Culio i Bogdan Stancu. Dvije minute pred kraj prvog dijela Larrys Mabiala smanjuje na 3:1.

Sve što su gosti uspjeli napraviti do kraja bio je pogodak Kagana Soylemezgillera iz 57. minute. Defanzivac naše reprezentacije, Sanel Jahić, odigrao je svih 90 minuta u dresu poražene ekipe.

Trabzonspor je očekivano savladao na svom terenu Eskisehirspor, a konačan rezultat glasio je 4:1. Naš reprezentativac, Safet Nadarević, nije bio u opticaju za ovaj susret.

Turska Superliga, 22. kolo (srijeda):
Trabzonspor - Eskisehirspor 4:1 (Altintop 29, Yilmaz 40, Čech 45, Adin 82 / Angelo 56)
Buyuksehir - Fenerbahče 3:2 (Holmen 3, 72, Webo 57 / Belozoglu 52, Alex 89)
Orduspor - Karabukspor 3:2 (Camdali 5, Culio 24, Stancu 29 / Mabiala 43, Soylemezgiller 57)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.