Višća bi izbjegao Štilića i Vladavića

Željezničar zna moguće protivnike u Ligi prvaka

Višća bi izbjegao Štilića i Vladavića

Prvak Bosne i Hercegovine, sarajevski Željezničar, saznaće imena protivnika u pretkolu Lige prvaka kada se 21. juna u Nyonu održi žrijebanje parova prvog i drugog pretkola.

S obzirom na ukupni koeficijent Bosne i Hercegovine, odnosno bh. klupskog fudbala, Željezničar će igrati drugo pretkolo.

Već su poznati mogući protivnici sarajevskih plavih u prvom krugu elitnog klupskog fudbalskog takmičenja Starog kontinenta. Tako će izabranici trenera Amara Osima za protivnika imati neku od slijedećih ekipa: Partizan (Srbija), Dinamo (Hrvatska), Red Bull Salzburg (Austrija), Hapoel Tel Aviv (Izrael), Sparta Prag (Češka), Rosenborg (Norveška), Litex (Bugarska), BATE Borisov (Bjelorusija), Lech Poznan (Poljska), Žilina (Slovačka), Sheriff (Moldavija), Debrecen (Mađarska), Omonija (Kipar), AIK (Švedska), Bohemians (Irska), Ekranes (Litvanija) i Akotobe (Kazahstan).

U Željezničaru ne bi željeli za protivnika dobiti klubove u kojima igraju njihovi nekadašnji igrači: Admir Vladavić u Red Bull Salzburgu i Semir Štilić u Lechu iz Poznana.

"Među potencijalnim protivnicima koje možemo dobiti u pretkolu Lige prvaka svakako bih volio izbjeći Red Bull Salzburg, Spartu iz Praga i Lech iz Poznana. Te tri ekipe svakako ne bih volio za protivnika. Ipak, nadam se da će nas poslužiti sreća u žrijebu, te da ćemo izvući, recimo, Ekranes, Omoniju ili Akotobe. Ima tu još nekoliko ekipa od kojih smo sigurno kvalitetniji i koje bi mogli proći. Bilo bi sjajno i za nas, ali i za bh. fudbal da prođemo u treće pretkolo, a kasnije ko zna", izjavio je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Željezničara Edin Višća u razgovoru za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.