Višća: Dokazati komšijama da smo bolji

Višća: Dokazati komšijama da smo bolji

Edmir Škorić

Edin Višća, mladi bh. reprezentativac i prvotimac Željezničara, vjeruje da Plavi mogu doći do sva tri boda u Lukavici, ali isto tako i u "vječitom" derbiju koji se, na stadionu Grbavica, igra u 11. kolu Premijer lige.

"Nanizali smo nekoliko dobrih rezultata u posljednje vrijeme, pa stoga je i optimizam opravdano prisutan u našem klubu pred gostovanje u Istočno Sarajevo. Ne smatram da je Slavija nekvalitetna, ali mislim da smo mi u ovom trenutku bolja ekipa i da ćemo to dokazati", kazao je Višća za SportSport.ba.

Nakon gostovanja Slaviji, Željezničara očekuju dvije veoma teške utakmice. Najprije uzvratni susret osmine finala Kupa BiH na Grbavici protiv Borca, a na istom stadionu odigraće se i "vječiti" bh. derbi.

"Imaju još dvije utakmice koje moramo završiti, pa tek onda na red dolazi Sarajevo. Atmosfera u klubu je zaista fenomenalna i naporno radimo kako bi komšijama pokazali da smo bolji. No, ponavljam, najprije moramo odigrati dobro protiv Slavije i Borca, a onda ćemo razmišljati o Sarajevu".

Višća je trenutno član U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, no nada se skorom debiju u A selekciju.

"Mislim da je još rano govoriti o tome. Imam još dva ciklusa sa mladom reprezenacijom, tako da za mene ima vremena. Najvažnije da me zdravlje posluži", kazao je veznjak Željezničara na kraju našeg razgovora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti