Višća odigrao 90 minuta u neočekivanom porazu Basaksehira

Izgubljena liderska pozicija

Višća odigrao 90 minuta u neočekivanom porazu Basaksehira

Fudbaleri Basaksehira izgubili su lidersku poziciju u turskom šampionatu nakon što su danas izgubili na gostovanju kod Sivasspora sa 1:0.

Iako Basaksehir većinom važi za ekipu koja ove sezone bodove uzima na domaćem terenu, ipak se nije očekivalo da neće osvojiti nijedan bod u gostima protiv ekipe koja je prije ovog meča bila 10. na tabeli.

Jedini pogodak na današnjem susretu postigao je dobro poznati napadač iz Obale Slonovače Arouna Kone i to u 17. minuti. Gosti su do kraja susreta svim silama pokušali da izbjegnu poraz, ali nisu uspjeli.

Nakon ovog kola prva je ekipa Galatasarayja sa 32 osvojena boda, a Basaksehir sada ima dva manje. Što se tiče ekipe Sivasspora, ona se sada nalazi na 19. poziciji sa 22 boda. Bh. reprezentativac Edin Višća odigrao je čitav meč za goste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi