Višći 45 minuta, Zec i Hasagić nisu igrali

Superliga, 11,kolo

Višći 45 minuta, Zec i Hasagić nisu igrali

Midhat Šljivak

U 11. kolu turske Superlige naši reprezentativci nisu imali naročitog razloga za zadovoljstvo.

Buyuksehir za kojeg je prvih 45 minuta igrao mladi bh. reprezentativac Edin Višća poražen je na gostovanju kod Antalyaspora rezultatom 2:1. Webo je Buyuksehiru donio vodstvo u 28. minuti, no u finišu prvog poluvremena domaći postižu dva gola u šezdesetsak sekundi.

Prvo je u 42. minuti Tandogan donio izjednačenje, da bi u narednom napadu pobjedu i tri boda Antalyasporu donio igrač Buyuka Eksioglu autogolom. Utakmicu  je gostima dodatno otežao Tekdemir nakon što je dobio crveni karton u 52. minuti. Kenan Hasagić nije bio u konkurenciji za sastav Buyuksehira zbog povrede.

Genclerbirligi je bez pomoći našeg reprezentativca Ermina Zeca remizirao 1:1 na gostovnju kod Sivasspora. Domaći su poveli u 31. minuti preko Pedriela, da bi bod Gencleru donio Herve Tum dvadeset minuta prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.