Višći sedamnaest minuta, Nadarević na klupi

Turski play-off za Evropsku ligu

Višći sedamnaest minuta, Nadarević na klupi

U okviru drugog kola doigravanja za Evropsku ligu u Turskoj su se danas odigrale dvije utakmice. Bursaspor je dočekao Istanbul BB našeg Edina Višće, dok je Eskisehirspor našeg Safeta Nadarevića dočekao Sivasspor.

U prvoj utakmici Istanbul BB je poveo već u sedmoj minuti golom Madureire. Međutim u nastavku su domaći uspjeli poboljšati igru i na kraju su slavili sa 3:2. Prvi pogodak za Bursaspor postigao je u 25. minuti Holmen koji je zatresao sopstvenu mrežu, a zatim je samo deset minuta kasnije za 2:1 pogodio Šestak. Treći pogodak Bursaspora, djelo je Bahadira u 49. minuti. Holmen se malo iskupio za autogol te je u 90. minuti pogodio za konačnih 3:2. Naš Edin Višća, ušao je igru u 73. minuti umjesto strijelca prvog gola za njegovu ekipu, Madureire.

U drugom meču, Eskisehirspor je remizirao na svom terenu sa ekipom Sivasspora. Domaće je u vodstvo doveo Karadeniz, dok je za poravnanje u 63. minuti pogodio Navratil. Naš Safet Nadarević, čitavu utakmicu je odgledao sa klupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.